Dåliga husfärger

Dåliga husfärger testI undersökning efter undersökning får färger för husmålning rent katastrofala betyg i olika tester som genomförs. De som sannolikt testar flest färger i Sverige är Folksam som numera ständigt har ett jättetest igång. Det krassa betyget de ger färgbranschen är inget annat än totalt underkänt.

Färger blir sämre och sämre vilket gör att det blir dyrare och dyrare för husägare att sköta om sina hus. Detta är såklart en anledning till att plastfasad är ett utomordentligt bra alternativ då det skonar såväl plånbok som mängden ledig tid. Idag när fasadbeklädnaderna blivit såpass utvecklade så behöver man inte längre lägga onödigt massa tid och pengar på målning. Givetvis så finns det en mängd hus där det är målning som är det bästa alternativet men majoriteten av husen i Sverige klär sig minst lika bra i ett material som inte behöver underhållas på samma sätt som en träfasad.

Färgtest Folksam

I Folksams senaste test så får så många som 41 av 45 färger underkänt.

Citat från Folksam”Bara 4 av 45 färger får godkänt när Folksam redovisar slutresultatet av sitt test av utomhusfärger. Fler än hälften har så mycket påväxt av mögel, alger eller andra problem att Folksam helt avråder från köp. Det är det sämsta resultatet någonsin sedan Folksam började testa utomhusfärger.”