Varför vitt är bra

Anledningen är helt enkelt att för att få fram färgad PVC så måste det blandas i färgpigment i råmassan för att ge denna den färg man önskar. Problemet är att det inte finns något pigment som kan stå emot solens strålar under särskilt många år innan det börjar blekna. Så egentligen är det inte plastens fel att färgad PVC börjar blekna, det är pigmentets.

En färgad plastfasad kan tänkas hålla i uppåt 15år innan den sakta börjar blekna och om du kan acceptera detta så kan färgad plast vara något för dig. Problemet är ju såklart att eftersom PVC inte lämpar sig för att målas så blir ju då följen att fasaden måste bytas ut igen när den inte är fräsch längre.

Hur vi på Residal tänker

Vi på Residal Väst tilltalas av att en plastfasad kan hålla hela livet och att den är i det närmaste underhållsfri. Eftersom inte färgad PVC uppfyller dessa kriterier så har vi tagit det enkla beslutet att inte sälja annat än de vita varianterna. En vit plastfasad är absolut outstanding som fasadbeklädnad och det är detta som vi står för.