Underhållsfri fasad

En underhållsfri husfasad är många husägares dröm. Nu kan den drömmen bli sann. Om du monterar en plastfasad så kommer du inte att behöva tänka på din fasad igen. Den kommer att sitta där år efter år utan att göra något väsen ifrån sig. Det enda du kan göra emellanåt är att kanske tvätta av den med lite vatten och en trasa om den blir dammig.

När du sätter upp en fasad som inte kräver underhåll så kommer du att uppleva flera fördelar.

Du slipper skrapa

Du kommer inte behöva skapa färg som flagnar på din underhållsfria fasad. Plastfasaden är solid den är gjord i PVC rakt igenom. Så den är varken målad eller lackad. Så den kommer inte flagna. Ytan på plastfasad kommer vara lika hård och fin under många år framöver.

Du slipper måla

Att måla är något du inte kommer behöva tänka på mer. För att den är gjort i PVC och är UV-Resident som göra att den underhållsfria fasaden varken bleknar eller tappar lyster. Tänk att slippa lägga fina dagar på att varken skrapa eller måla om din fasad.

Du slipper i princip allt underhåll

Du kommer varken behöva måla eller skrapa dit hus på dom närmaste 60åren. Men det du kan behöva göra för den estetiska är att göra en enklar tvätt. Ofta brukar man tvätta sin fasad för att det börjat komma alg och mögel påväxt på sin fasad. Men alger och mögel har väldigt svårt att få fäste på denna underhållsfria plastfasad. Som gör att tvättarna på fasaden blir mer sällan.

Du slipper ställningar/stegar

När man har en fasad som måste målas så behöver man ha en ställning, antingen hyra eller köpa för att kom åt att skrapa och måla över allt. Detta är ett problem som du kommer slippa om du har en underhållsfri fasad.

Du gör ett mycket bra miljöval

Väljer du en underhållfri plastfasad så kommer du vara miljösmat. PVC tillverkas av olja men då alla våra produkter är 100% återvinningsbara så innebär det att materialet kan användas om och om igen. PVC kan återvinnas upp till tjugo gånger vilket gör råvaran väldigt långlivad. För att den är underhållsfri och inte behövs målas behövs inte heller färg tillverkas som innehåller mycket kemikalier och farliga ämnen som är en miljöbov.

Du kommer spara mycket pengar

Du kommer spara mycket pengar i längden på din fasad om väljer en underhållsfri plastfasad. Du kommer varken behöva hyra eller köpa ställning. Sedan kommer du inte behöva köpa färg, roller eller pensel som man behöver om man skall måla om sin fasad, detta är en summa som kommer komma många gånger under en träfasads livslängd. För att våran plastfasad är i PVC så ruttnar inte materilaet och du kommer inte behöva spendera pengar på ny fasad som behövs bytas ut på grund att att den ruttnat.

Du kommer ha en väldigt fin och välvårdad fasad

Underhållsfri plastfasad håller sig fin i över 60år i både kulör och lyster. Du kommer få en fasad som ser se väldigt fin och välvårdad ut i många år framöver

Du får en fasad som har ett andrahandsvärde

Om du trots allt skulle tröttna på din plastfasad så har den till skillnad från en träfasad ett andrahandsvärde. Om du är lite försiktig när du plockar ner den så kan du flytta den till ett annat ställe eller du kan sälja den till någon annan som är intresserad av den. I och med att en plastfasad har väldigt lång livslängd så har den också ett betydande värde även efter det att den plockas ner. Detta är givetvis en stor fördel jämfört med exempelvis en träfasad.

Du får en fasad som är noggrant brandtestad

Våra olika fasad modeller är brandtestade och fått en Euroklassning. Det är stor skillnad på olika byggnadsmaterial när det gäller övertändning och hur de bidrar till brandspridning. Euroklasserna delar in materialen i klasserna A-F efter hur de reagerar vid brandpåverkan.

Du får väldigt generösa garantier på att den kommer att bestå

Denna typ av panel har funnits sedan 60-talet och de vita varianterna är i princip lika fina nu som då och eftersom materialet bryts ner oerhört långsamt så räknar vi med att våra plastfasader har en hållbarhet på upp emot 100 år. Vi lämnar även 10 års garanti på alla våra vitfärgade produkter. Garantin gäller direkt från producent och avser uppsatt panel.