Miljövänlig fasadbeklädnad

Det finns otaliga utredningar och avhandlingar på hur plast påverkar miljön så här försöker vi begränsa oss till just PVC som fasadbeklädnad.

1: Inget underhåll

En plastfasad behöver inget underhåll. När du väl satt upp en plastfasad så kräver den i princip inget underhåll alls under väldigt många år framöver vilket innebär en lång rad med fördelar. Den största är såklart det faktum att du slipper måla och att du spar stora pengar och en massa tid. Och du slipper också belasta miljön. Alger och mögelsporer har väldigt svårt att få fäste på plast vilket innebär väldigt lite behov av underhåll.

2: Mycket låga kostnader om man ser till fasadens livstid

  • Du slipper lägga mängder med pengar på din fasad
  • Ingen färg eller förtunning behöver tillverkas och transporteras till dig
  • Ingen skylift eller ställning behöver hyras och sättas upp
  • Inga penslar eller rollers behöver tillverkas och köpas etcetera
  • Vill du sälja din begagnade fasad så betingar den ett värde på andrahandsmarknaden

3: 100% Återvinningsbar

PVC tillverkas av olja men då alla våra produkter är 100% återvinningsbara så innebär det att materialet kan användas om och om igen. Det är dessutom så att det är fullt möjligt att plocka ner en plastfasad och sätta upp den igen någon annanstans, lite som man kan flytta ett timmerhus. PVC kan återvinnas upp till tjugo gånger vilket gör råvaran väldigt långlivad.

4: Livslängd på över sextio år

Framförallt vid utsatta lägen så håller en plastfasad betydligt längre än en fasad av trä. Inte minst idag då mycket av det virke vi sätter upp på våra hus är väldigt snabbväxt och av dålig kvalité. Lång livslängd innebär liten miljöpåverkan.